Iwan zijn passie voor AZ

Iwan is al jarenlang een trouwe fan van AZ. Voor hem gaat zijn liefde voor voetbal verder dan alleen wedstrijden kijken. Het is een passie die dieper gaat dan het spel op het veld.

Iwan was pas elf jaar oud toen zijn oom hem in 1981 meenam naar de legendarische wedstrijd tussen AZ en Ajax. Het was het kampioensjaar van AZ, maar helaas verloren ze die dag. Toch was het voor Iwan, die altijd een keeper was geweest, een bijzondere ervaring. Zijn idool, Piet Schrijvers, stond als keeper op het veld voor Ajax, en Iwan was gefascineerd. Die dag in het stadion 'de Hout' was het begin van zijn liefde voor voetbal en vooral voor AZ.

Vanaf zijn dertiende fietste hij elke twee weken samen met een vriend naar het stadion om hun club aan te moedigen. Ze stonden op de staantribune voor slechts 2 gulden 50. Deze traditie hielden ze jarenlang vol. 

In 1991, tien jaar na die gedenkwaardige dag in 'de Hout', kreeg Iwan een onvergetelijke kans. Als doelman van zijn toenmalige voetbalteam USVU betrad hij het heilige gras van het AZ-stadion. Het mogen spelen in het AZ stadion was een magische ervaring. De liefde voor AZ bleef in de jaren daarna groeien. Als ondernemer wilde hij een actieve rol spelen in de voetbalwereld en besloot om business seats bij AZ te nemen. Voor hem ging het niet alleen om de wedstrijden, maar om de passie, de ervaring en de verbinding.

Sinds 2016 zit Iwan vrijwel wekelijks op de hoofdtribune van AZ, omringd door vrienden, familie, collega’s en zakelijke relaties. Hij kreeg en krijgt keer op keer de bevestiging dat voetbal meer is dan alleen een sport, het is een krachtig middel om mensen te verbinden. Het draait voor Iwan dus niet alleen om de wedstrijden zelf, maar ook om de verbinding die het creëert tussen mensen.

Home Blog Iwan zijn passie voor AZ