De Sleutels logo met mos
De Sleutels logo met mos

De SLEUTELS

Een goed thuis, een natuurlijk thuis.

Bij woningcorporatie De Sleutels gingen we aan de slag met een Design & Build traject. Ze zijn verhuisd naar een nieuwe locatie in Leiden. Het ontwerp is gebaseerd op een aantal essentiële waarden die voor de organisatie belangrijk zijn.

De Sleutels besloot de overstap te maken naar een open en flexibele werkomgeving, weg van gesloten en persoonsgebonden werkplekken.

Elke werkdag begint in 'De Huiskamer' van De Sleutels. Deze centrale ruimte bevindt zich in het hart van het gebouw en is bij uitstek dé ontmoetingsplek. Een goede kop koffie is hier altijd binnen handbereik!

Daarna bewegen de medewerkers zich naar de werkvloer, waar ze zelf een werkplek kiezen die op dat moment bij hen past. Alle werkplekken zijn ontworpen met dynamiek en verbinding in gedachten.

We hebben ook gezorgd voor informele ontmoetingsplekken, zoals een lounge en aanlandtafels. Daarnaast zijn er afwisselend werkplekken en overlegplekken voor zowel informele als formele bijeenkomsten in zowel grote als kleine groepen.

Om een gevoel van 'natuurlijk thuis' in het ontwerp te integreren, hebben we verschillende groene elementen toegevoegd. Zo hebben de moswanden rondom de kern op beide verdiepingen geplaatst, die tegelijkertijd ruimte bieden voor persoonlijke branding en signing.

Verder hebben we extra planten toegevoegd aan de interne trap die de twee verdiepingen met elkaar verbindt en zijn er open kasten geplaatst met diverse planten in terracotta bloempotten. Samen met de natuurlijke kleuren en materialen zorgt dit voor een aangename, huiselijke en natuurlijke sfeer.

Het duurzame aspect komt tot uiting in het hergebruik van bepaalde elementen die door de vorige huurder zijn achtergelaten. Zo hebben we de bestaande receptiebalie, uitgiftebalie en inspiratiewand hergebruikt en aangepast aan het nieuwe interieur.

Daarnaast hebben we akoestische plafondpanelen opnieuw geplaatst en diverse verlichting hergebruikt.

We hopen dat de medewerkers van De Sleutels volop zullen genieten van hun nieuwe kantoor, want een goed thuis gaat immers verder dan alleen een fijne werkplek!

Terug naar overzicht

Deel project

Home Projecten De Sleutels