Kantoor door BeSpark bij RSM Haarlemmermeer
Kantoor door BeSpark bij RSM Haarlemmermeer

RSM HAARLEMMERMEER

BeSpark kreeg van RSM Haarlemmermeer de opdracht om twee kantoren samen te voegen tot één centraal kantoor gelegen in Haarlemmermeer. Na een aantal workshops en inspiratiesessies met de klant, het ontwerpteam en het projectmanagementteam ontstond een ontwerp waar flexibiliteit en hybride werken centraal staan. Bij het ontwerpen van het RSM-kantoor streefden we naar een ruimte die niet alleen indruk maakt, maar ook naadloos aansluit op de visie.

Het gebouw is opgedeeld in twee secties: een laagbouwgedeelte en een hoogbouwgedeelte. Het kantoor van RSM is verdeeld over deze twee vleugels, waarbij de liften en een ruim atrium het centrale punt zijn.  Het toneel voor niet slechts een werkplek, maar voor een inspirerende omgeving die de kernwaarden van RSM weerspiegelt. 

Bij binnenkomst zie je aan je rechterhand een panoramisch uitzicht op de werkruimtes en transparante hybride vergaderruimtes. Aan de linkerkant bevinden zich de officiële vergaderruimtes en twee afgesloten kantoren met een glazen wand. Hierdoor ontstaat een gevoel van transparantie en openheid.

Het sociale hart is dé plek voor om te ontspannen met collega’s. Mensen komen hier samen voor een kopje koffie, om te lunchen of een potje tafeltennis. Hier plaatsten we een lang barelement met comfortabele zitplaatsen. Verder bevat het sociale hart verschillende zitelementen met aan de glazen wand een lange bank met tafeltjes. Hiermee creëerden een café-uitstraling.

De rechterzijde van het gebouw is gericht op flexwerken en hybride werken. De transparante ruimtes hebben verschillende afmetingen. De focusruimtes zijn ontworpen voor maximaal twee of vier personen. Dit zorgt voor een kalme en productieve omgeving.

De grote hybride team ruimtes zijn bewust in het midden geplaatst zodat ze toegankelijk zijn voor het hele team. Dit bevordert niet alleen de samenwerking maar zorgt ook voor een gevoel van betrokkenheid.

De kleuren en materialen in het kantoor van RSM zijn zorgvuldig gekozen: lichtgrijs en eikenhout met zwarte details vormen de basis, terwijl kleuraccenten zorgen voor contrast en karakter. De lichtblauwe "loopbaan" rondom de hybride vergaderruimtes voegt een speels effect toe.

In de hybride vergaderruimtes is een levendig vloerpatroon van okergeel, blauw en taupe aangebracht, terwijl akoestische elementen met geïntegreerde whiteboards en schermen de wanden sieren. De bibliotheek straalt een bijzondere sfeer uit dankzij het groene tapijt en de op maat gemaakte bank met een diepgroen accent.

Door planten in de ruimtes te plaatsen krijgen de werkplekken een frisse en energieke sfeer. Zo wordt werken niet alleen productief, maar ook inspirerend.

Bij BeSpark geloven we in het creëren van ruimtes die niet alleen functioneel zijn, maar ook een verhaal vertellen. In het RSM-kantoor hebben we een omgeving gecreëerd die innovatie en samenwerking stimuleert.

Terug naar overzicht

Deel project

Home Projecten RSM Haarlemmermeer