De kracht van connectie:

de diepte in met Iwan 

Wandelen door weer en wind, een zelf gesmeerde boterham eten om daarna samen de zee in te duiken. Niet iets dat je snel verwacht wanneer je een afspraak maakt met een CEO. Maar wel wat je kan verwachten als je met Iwan de Leeuw op vrijdagmiddag bij Bloemendaal aan Zee een afspraak hebt. Elke week duikt hij met verschillende relaties de diepte in. Soms dus letterlijk, in zee. Contact verandert in connectie, waardoor ‘lifetime’ relaties ontstaan. Iwan vertelt over zijn bijzondere wandelingen en de inspiratie die het hem brengt. 

Weten wie jij bent, wat je doet en waar je van droomt

Contact heb je via de telefoon, whatsapp of teams. Maar een echte connectie? Daarvoor moet je elkaar in de ogen kijken. Telefoons uit en enkel goede gesprekken of juist een stilte die meer zegt dan woorden. Met relaties gaan de gesprekken 90% van de tijd juist niet over werk. Daarover spreken we elkaar namelijk altijd al. Tijdens een wandeling leren we elkaar écht kennen. Wat iemand drijft, waar hij / zij tegenaan loopt of gelukkig van wordt. Het brengt ons op gespreksonderwerpen die je op kantoor niet zou hebben. En juist dat maakt het zo bijzonder. 

Het creëren van lifetime relaties

Bij BeSpark zijn we continu bezig met lifetime clients, ik trek dat graag breder. Ik ga voor lifetime relaties. We spreken altijd af bij Bloemendaal aan Zee. Vooraf vertel ik mensen dat ze hun zwemkleding moeten meenemen. Veel denken dat dit een grapje is, maar niets is minder waar. In de zomer duiken we namelijk vaak halverwege de wandeling de zee of een duinmeertje in. In het voorjaar of de herfst eindigen we daarentegen eerder bij het haardvuur met een kop soep. 

Inspiratie buiten kantoor

Tijdens Covid mocht je niet binnen afspreken, waardoor ik al snel met relaties, partners en opdrachtgevers begon te wandelen. Voor mij niks nieuws, want ik spendeer veel tijd in de natuur. Ik kreeg zoveel positieve reacties, dat ik het sindsdien zeven maanden per jaar elke vrijdag doe. 

“Wat een heerlijke ochtend! Dank voor de uitnodiging. Mooie wandeling en lekkere duik. En bovenal mooie connectie.”

Binnen mijn netwerk ga ik op zoek naar gelijkgestemden die hoogstwaarschijnlijk zo’n wandeling ook inspirerend vinden. Tot nu toe heb ik enkel positieve reacties ontvangen. Het brengt mensen op ideeën. Soms zijn mensen zo enthousiast, dat ze vragen of we nog een keer kunnen wandelen. Wat mij betreft is mijn missie dan geslaagd. 

 

Samen met een broodtrommeltje in de duinen

Bloemendaal aan Zee geeft me altijd rust, de omgeving heeft het allemaal. Van het strand tot wandelen door een naaldbos. Het is hét ideale startpunt voor deze afspraken. Van tevoren vraag ik hoe ver mensen willen wandelen. Voor vertrek krijgen ze een BeSpark dopper die ze kunnen vullen met duinwater. Na afloop geef ik een broodtrommel. Vaak ietwat verrast, maar met een grote glimlach, pakken ze die aan. Daar zitten we dan samen in de duinen met onze zelf gesmeerde boterhammen. Te genieten van de nieuwe inspiratie, inzichten en de natuur. 

“Dankjewel voor de heerlijke wandeling, zwemles, oefeningen, boterhammen en het fijne gesprek!”

Na afloop keer ik terug naar huis. Niet alleen met een goed gevoel, maar ook met nog meer respect en begrip voor de ander. Oftewel: een nieuwe ‘lifetime relatie’.

Home Blog De kracht van connectie: de diepte in met Iwan