5 VEELGEHOORDE REDENEN OM TE VERHUIZEN

Vooropgesteld: het nemen van de beslissing om als bedrijf te verhuizen is geen eenvoudige opgave. Verhuizen brengt zowel voordelen als risico's met zich mee en vereist een zorgvuldige afweging. In dit blog delen we de voornaamste redenen waarom bedrijven kiezen voor een verhuizing in plaats van een verbouwing.

1. VERBETERING VAN DE BEDRIJFSUITSTRALING

Het huidige pand heeft niet meer de gewenste uitstraling. Dit is één van de voornaamste redenen die wij vaak horen tijdens onze strategiesessies. En dat is ook niet zo gek. De uitstraling van je bedrijfspand speelt een cruciale rol in hoe klanten, partners en medewerkers over je onderneming denken. Als de huidige werkplek niet representatief is voor je merk, is dit een reden om te zoeken naar een locatie die beter aansluit bij het imago van het bedrijf.

2. EEN DUURZAAM KANTOORPAND ALS MOTIEF

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Een verouderd pand met een hoge impact op het milieu voldoet niet meer aan de hedendaagse normen. Het streven naar een groenere en milieuvriendelijke werkplek kan een drijvende kracht zijn achter de keuze om te verhuizen naar een nieuw bedrijfspand dat beter past bij je duurzaamheidsdoelen.

3. VERHUIZEN ALS KOSTENBESPARINGEN OP DE LANGE TERMIJN

Kostenbesparingen op de lange termijn zien we vaak als reden om nu te kiezen voor een verhuizing. Als je huidige pand hoge kosten met zich meebrengt, zoals onderhoud of een hoge huurprijs, dan kan verhuizen de winstgevendheid van je bedrijf vergroten en je financiële positie versterken.

4. VERHUIZEN VOOR MEER ZICHTBAARHEID EN TOEGANKELIJKHEID

Zichtbaarheid is belangrijk voor veel bedrijven. Dit kan een reden zijn om te verhuizen naar een (nieuwe) zichtlocatie. Hetzelfde geldt voor een betere toegankelijkheid. Een andere locatie kan niet alleen de naamsbekendheid vergroten, maar ook nieuwe klanten aantrekken.

5. VERHUIZEN DOOR VERANDERENDE BEHOEFTEN

Natuurlijk kan het ook zijn dat de huidige locatie simpelweg niet meer voldoet aan de behoeften van je groeiende of krimpende organisatie. Bij een groeiend bedrijf kan er bijvoorbeeld meer verlangen komen naar stilteruimtes of juist naar een sociaal hart. Als het huidige pand daar geen ruimte meer voor heeft, kan verhuizen naar een nieuwe locatie met passende ruimte een logische stap zijn.

Kortom, er zijn verschillende redenen om te verhuizen naar een nieuwe locatie. Het is belangrijk om deze beslissing niet zomaar te nemen, want het heeft veel impact op je bedrijf. BeSpark heeft kennis in huis om je te helpen bij het nemen van deze belangrijke beslissing en om je daarna verder te begeleiden. De deskundigen van BeSpark staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies en om je in dit beslissingsproces te begeleiden.

Wil je meer lezen over de voordelen van verhuizen of verbouwen? Download dan onze whitepaper over dit thema.

Home Blog Een nieuw kantoor: meer dan een frisse start voor jouw organisatie