Altera Vastgoed kiest wederom bespark voor haar kantoorverbouwing 

 

Het bedrijf is volop in beweging, het hybride werken en de verandering van de wensen van werknemers stelt verdere eisen aan het  kantoor. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want kies je ervoor om het huidige kantoor te verbouwen? Of ga je voor verhuizen? Deze keuze was voor vastgoedbedrijf Altera Vastgoed, na een gedegen afweging, snel gemaakt. Erwin Wessels, Chief Investment Officer bij Altera Vastgoed, neemt ons mee in zijn afwegingen, vertelt vol trots over hun nieuwe kantoor én waarom ze wederom voor BeSpark hebben gekozen.

Waarom je kantoor verbouwen?

In 2017 startte onze analyse voor de eerste aanpassing van ons kantoor. Het kantoor was destijds traditioneel en gesloten, een echt ‘kantoren-kantoor’. Maar dat paste niet meer bij onze organisatiecultuur. Vanuit onze kernwaarden kwamen we tot een nieuwe, open inrichting met transparantie, waar onze collega’s elkaar gemakkelijk kunnen opzoeken en samenwerken. En een inrichting waar je als business partner bij binnenkomst niet tegen een imposante balie aanloopt, maar tegen een uitnodigende ontvangstruimte. Kortom, een inrichting die voor iedereen tot de verbeelding spreekt en de mensen centraal stelt.

Waarom het kantoor in 2017 verbouwen in plaats van verhuizen?

Dat we iets aan de inrichting moesten doen, was één ding dat zeker was. Maar welke ingrepen kun je doen om aan alle wensen van de organisatie en haar stakeholders te voldoen? Dat was de vraag. Gezien de functionele ruimten van het kantoor, de centrale ligging in de Randstad, de bereikbaarheid en de huisvestingslasten was de optie verhuizen snel van tafel, de keuze viel op een herinrichting van het kantoor. 

bespark creëerde met de verbouwing een uitnodigend kantoor

Toen intern de knoop was doorgehakt, is na een selectietraject gekozen om samen te werken met BeSpark. Voor hen best een uitdaging, aangezien wij als vastgoedbedrijf met onze neus op de verbouwing zaten. Ons team weet als geen ander wat de aandachtspunten zijn tijdens verbouwingen, hoe het proces in zijn werk gaat en hoe moet worden omgegaan met de gebruiker. Daardoor konden we inhoudelijk echt iets bijdragen en het kantoor daarmee eigen maken. 

We wilden verbinding en transparantie uitstralen als je door de gangen liep en samenwerken stimuleren. Meer licht van buiten naar binnen en meer aandacht voor sociale ruimten. Onze collega’s reageerden hier heel enthousiast op, al bleek het in de praktijk toch even wennen. We waren jarenlang gewend om door dichte gangen te lopen, terwijl je nu al je collega’s kan aankijken. De veranderingen werden al snel gewaardeerd. Het kantoor bestond niet meer enkel uit een bureau om aan te werken, het was nu écht uitnodigend om er te zijn en elkaar op te zoeken. 

Verbouwing 2.0 van het kantoor

De samenwerking met BeSpark is destijds zo goed verlopen, dat we onlangs voor de tweede keer bij ze hebben aangeklopt. Ze maakten hun beloftes waar en hadden een strakke planning, organisatie en budgetbewaking. Daardoor keken wij met plezier terug op verbouwing 1.0. 

Na ongeveer zes jaar gebruik gemaakt te hebben gemaakt van het kantoor, was het weer tijd voor aanpassingen. Niet alleen door het intensieve gebruik en onze groei van het aantal collega’s, maar ook door Covid en maatschappelijke trends zijn onze wensen veranderd. We komen naar kantoor om elkaar te ontmoeten en te inspireren, want enkel geconcentreerd werken kunnen we ook vanuit huis. We hebben veel hybride overleg en willen meer ruimtes om interactief met elkaar en onze business partners te vergaderen, maar ook bel- en stilteruimtes. Ons kantoor was toe aan een vernieuwingsslag om modern met elkaar te kunnen werken. Bovendien moet het in de entree duidelijk zijn dat we een vastgoedbedrijf zijn. En dat heeft BeSpark op een uitstekende manier weten te vertalen naar een nieuw ontwerp. 

We zitten momenteel nog in verbouwing 2.0. Waar dit keer gezondheid, duurzaamheid en verbinding centraal staan. We zijn nu al blij met de eerste indruk, maar blijven ondertussen nog volop in beweging. Dus als we over een aantal jaar weer toe zijn aan een aanpassing van ons kantoor, weten we BeSpark wederom te vinden!

Wil je net als Altera advies bij het verbouwen of verhuizen van het kantoor? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Home Blog Altera Vastgoed kiest wederom BeSpark voor haar kantoorverbouwing