CBRE, de plek waar het allemaal begon

Van CBRE naar bespark

CBRE, de plek waar het allemaal begon. Laten we een stap terug zetten in de tijd naar een bijzonder moment. Zo’n 12 jaar geleden trad de jonge Sander Bank vol motivatie binnen bij CBRE, voorheen Rietmeijer. Op slechts 21-jarige leeftijd, net afgestudeerd, begon hij onder leiding van Iwan de Leeuw als junior projectmanager. Gepassioneerd vertelt Sander wat zijn plannen voor de toekomst zijn: ‘Ik ga hier 6 à 7 jaar ontzettend hard werken, mezelf ontwikkelen en daarna begin ik iets voor mijzelf’. Hier is uiteindelijk niets aan gelogen. Samen werkten ze bij CBRE aan veel mooie projecten. In 2013 verliet Iwan CBRE en in 2015 begon hij iL Office, de voorloper van het merk BeSpark. 

Eind 2015 vroeg Iwan aan Sander om samen met hem verder te bouwen aan iL Office. Sander zei een dag later zijn baan op en de rest is geschiedenis. Sinds 1 januari 2016 zijn zij zakelijke partners en ook hun persoonlijke band is sterk. De relatie tussen hen is gebaseerd op respect en vertrouwen, met een gezonde dosis humor. 

Ondernemerschap als topsport

Veel, hard en op hoog niveau werken. Dat is hoe Sander zijn werk omschrijft: ‘Het is net topsport’. Volgens hem is de ondernemerswereld dan ook niet voor iedereen weggelegd. 'Het moet je wel liggen en je moet het leuk vinden, anders houd je het niet vol’. Desalniettemin vindt hij de druk en verantwoordelijkheid die komen kijken bij het hebben van een eigen bedrijf juist fijn. Het is nodig om te kunnen presteren, en hij houdt van snel schakelen. Snel reageren op veranderingen in de markt gaat Sander beter af dan werken in een logge organisatie. 

Hoewel Sander veel voldoening haalt uit zijn werk, is dat slechts een deel van zijn dagelijks leven. Hij is werkelijk een liefhebber van het buitenleven: barbecueën, wandelen met zijn teckel en genieten van de prachtige natuur van Scandinavië. Dat is zijn Spark. 

De spark succesvol vertalen naar kantoorinrichtingen

Sander hecht ook veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé. Een positieve en persoonlijke werksfeer is volgens hem noodzakelijk binnen het team. BeSpark organiseert regelmatig teamuitjes wat de band versterkt. Ook bij klanten streven ze naar persoonlijk contact om een interieur te creëren dat écht bij ze past. Die Spark vertalen naar een kantoorinrichting. Dat is waar BeSpark voor staat en daar is Sander trots op. 

Ook Iwan kan dit beamen. Zelf krijgt hij een spark van de diversiteit, het team, opdrachtgevers en leveranciers waarmee hij samenwerkt. Zijn werk geeft hem energie en het voelt soms ook meer als een uit de hand gelopen hobby. Hij is tevreden over wat hij bereikt heeft en kijkt met trots terug op het proces. Zijn inspiratie komt vaak naar boven op de stilste momenten. 's Avonds tijdens een meditatie of tijdens een inspirerende wandeling in de natuur.

Passie leidt Sander en Iwan van CBRE tot het oprichten van bespark

In de wereld van zakelijk succes en ondernemerschap is er een essentieel ingrediënt dat de vonk doet overslaan: passie. Voor Sander Bank en Iwan de Leeuw is die vonk hun drijvende kracht. Hun reis begon bij CBRE en leidde tot het oprichten van BeSpark, een bedrijf dat niet alleen kantoren inricht, maar ook de ‘spark’ van hun klanten vastlegt. 

Iwan en Sander delen hun liefde voor natuur, maar dat is niet het enige wat hun verbindt. Op werkgebied hebben ze ook veel gemeen, maar ze zijn het lang niet altijd eens. Volgens Iwan de sleutel naar succes. Ze vullen elkaar aan en dat maakt hun samenwerking sterker. Terwijl ze de recente overgang van iL Office naar BeSpark vieren, kijken ze met vertrouwen naar de toekomst en mogelijkheden die gaan komen. 


 

Home Blog CBRE, de plek waar het allemaal begon